Väestörekisterikeskuksen viestinnän palvelut ja tietosuoja

Väestörekisterikeskus viestii aktiivisesti palveluidensa tarjoamista mahdollisuuksista ja ominaisuuksista ja kutsuu palveluihin liittyviin tapahtumiin. Viestejä lähetetään palveluiden käyttäjille ja uutiskirjeiden tilaajille. Viestinnän vastuulla ovat myös vrk.fi-verkkosivusto sekä eevertti.vrk.fi-asiakassivusto. Sekä uutiskirjetilaajien että verkkosivuston käyttäjien tiedot ovat osa Väestörekisterikeskuksen sidosryhmärekisteriä. Verkkosivustot eivät kerää automaattisesti käyttäjien tietoja, mutta luonnollisesti niitä kertyy, jos asiakas täyttää lomakkeen omilla tiedoillaan tai rekisteröityy Eevertti-asiakassivuston käyttäjäksi.

 

Miksi keräämme henkilötietoa?

Väestörekisterikeskuksen sidosryhmärekisterin tietoja käytetään ajankohtaisviestintään. Lähetämme asiakastiedotteina ja uutiskirjeinä tietoa tarjoamiimme viranomaispalveluihin liittyen. Tiedot rekisteriin kertyvät uutiskirjetilauksista. Lisäksi rekisteriin lisätään Väestörekisterikeskuksen palveluiden käyttäjät, jotta heille voidaan lähettää tärkeää tietoa palveluiden toimivuudesta.

Väestörekisterikeskuksen sidosryhmärekisterin tietoja säilytetään toistaiseksi. Henkilö voi itse poistaa tietonsa rekisteristä uutiskirjeen/asiakastiedotteen lopussa olevan linkin kautta tai olemalla yhteydessä Väestörekisterikeskuksen viestintään vrk.viestinta@vrk.fi

Mitä tietoa keräämme?

Sidosryhmärekisteriämme varten tarvitsemme henkilöistä seuraavat tiedot:

  • Etunimi ja sukunimi
  • Organisaatio
  • Sähköpostiosoite

Näistä tiedoista vain sähköpostiosoite on pakollinen, koska muuten emme voi lähettää viestejämme sähköpostitse. Nimi- ja organisaatiotiedot ovat hyödyllisiä Väestörekisterikeskuksen viestinnälle tilanteissa, joissa tietoja tarvitsee päivittää tai poistaa manuaalisesti

Miten tietoa käsitellään?

Sidosryhmärekisterin henkilötietoja käsittelee Väestörekisterikeskuksen edustajien lisäksi uutiskirje- ja asiakastiedotejärjestelmässä (Postiviidakko) Koodiviidakko Oy ja verkkosivustoilla Ambientia Oy. Henkilötietoja ei luovuteta muuhun kuin Väestörekisterikeskuksen viestinnän käyttöön. Tietoaineisto on suojattu salasanoin. Manuaalinen aineisto sijaitsee kulunvalvonnalla suojatuissa, lukituissa tiloissa. Henkilötietoja ei luovuteta EU/ETA-alueen ulkopuolelle eikä tietojen perusteella ei suoriteta automaattista päätöksentekoa tai profilointia.

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjältä pääsyä häntä itseään koskeviin henkilötietoihin eli tarkastaa henkilörekisteriin talletetut tietonsa. Tämä onnistuu helpoiten uutiskirjeen/tiedotteen lopussa olevan henkilökohtaisen linkin kautta. Henkilö voi itse poistaa tietonsa rekisteristä uutiskirjeen/asiakastiedotteen lopussa olevan henkilökohtaisen linkin kautta tai olemalla yhteydessä Väestörekisterikeskuksen viestintään vrk.viestinta@vrk.fi. Tietoja tiedustelevalla henkilöllä on velvollisuus osoittaa henkilöllisyytensä ja siten oikeutensa tietojen tarkastamiseen.