Suomi.fi-viestit

Suomi.fi-viestien avulla julkisen hallinnon organisatiot voivat toimittaa lähettämänsä postit kansalaisille paperipostin sijaan sähköisesti. Kansalainen vastaanottaa saapuneet postit Suomi.fi-verkkopalvelussa olevaan Viestit-palveluun. Lähetettävät viestit voivat olla esim. viranomaisten tiedotteita, päätöksiä ja muita tärkeitä viranomaisviestejä.

Kansalainen löytää saamansa viranomaispostin helposti yhdestä sähköisestä kanavasta. Kansalainen voi myös itse toimittaa sen kautta viranomaisille lisätietoja esimerkiksi vireillä olevaan hakemukseensa liittyen. Näin yhteydenpito viranomaisten ja kansalaisten välillä sujuvoituu ja nopeutuu. Samalla organisaatio voi säästää merkittäviä summia postituskuluissa, kun yhä useampi kansalainen valitsee paperipostin sijaan sähköisen toimitustavan.

Vuoden 2018 aikana Suomi.fi-viestit-palvelua kehitetään siten, että sähköinen viestinvälitys on mahdollista myös viranomaisten ja yritysten välillä. Ensivaiheessa viestinvälitys tulee mahdolliseksi viranomaisten ja pienten yritysten kesken. Seuraavassa vaiheessa palvelua laajennetaan isompien yritysten käyttöön.

Palvelun toteutuksesta vastaa Väestörekisterikeskus.

Lue lisää: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/viestit/