Suomi.fi-valtuudet

Suomi.fi-valtuuksien organisaatio voi tarjota kansalaisille ja yrityksille mahdollisuuden valtuuttaa toinen henkilö tai yritys asioimaan sähköisesti puolestaan. Valtuutukset tehdään ja niitä voi hallinnoida Suomi.fi-verkkopalvelussa.

Valtuudet-palvelun avulla voidaan luotettavasti tarkistaa, onko henkilöllä tai yrityksellä valtuus, valtakirja ja oikeus asioida sähköisesti toisen henkilön tai edustamansa yrityksen puolesta. Palvelu tarkistaa puolesta-asioivan asiointioikeuden suoraan olemassa olevista perusrekistereistä ja tarjoaa tarkistuksen tuloksen asiointipalveluille reaaliaikaisesti.

Valtuudet-palvelu helpottaa mm. ikääntyneiden omaistensa asioita hoitavien työtä sekä ulkomailla pitkiä aikoja oleskelevien henkilöiden mahdollisuuksia hoitaa asioitaan kotimaassa. Esimerkiksi opiskelija voi valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan asioitaan kotimaassa opiskelijavaihdon aikana.

Suomi.fi-valtuuksia voivat hyödyntää sekä julkiset että yksityiset toimijat. Ohjelmistotoimittajat voivat integroida palvelun esim. osaksi CRM-järjestelmää tai ajanvarausohjelmistoa ja esimerkiksi pankit ja vakuutusyhtiöt voivat käyttää palvelua omissa järjestelmissään.

Palvelun toteutuksesta vastaa Väestörekisterikeskus.

Lue lisää: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/valtuudet/