Suomi.fi-valtuudet

Suomi.fi-valtuuksien avulla organisaatio voi tarjota kansalaisille ja yrityksille mahdollisuuden valtuuttaa toinen henkilö tai yritys asioimaan sähköisesti puolestaan. Valtuutukset tehdään ja niitä voi hallinnoida Suomi.fi-verkkopalvelussa.

Miksi?

Suomi.fi-valtuuksien avulla voidaan luotettavasti tarkistaa, onko henkilöllä tai yrityksellä valtuus, valtakirja ja oikeus asioida sähköisesti toisen henkilön tai edustamansa yrityksen puolesta. Palvelu tarkistaa puolesta-asioivan asiointioikeuden suoraan olemassa olevista perusrekistereistä ja tarjoaa tarkistuksen tuloksen asiointipalveluille reaaliaikaisesti.

Valtuudet-palvelu helpottaa mm. ikääntyneiden omaistensa asioita hoitavien työtä sekä ulkomailla pitkiä aikoja oleskelevien henkilöiden mahdollisuuksia hoitaa asioitaan kotimaassa. Esimerkiksi opiskelija voi valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan asioitaan kotimaassa opiskelijavaihdon aikana.

Kenelle?

Suomi.fi-valtuuksia voivat hyödyntää sekä julkiset että yksityiset toimijat. Ohjelmistotoimittajat voivat integroida palvelun esim. osaksi CRM-järjestelmää tai ajanvarausohjelmistoa ja esimerkiksi pankit ja vakuutusyhtiöt voivat käyttää palvelua omissa järjestelmissään.

Lue lisää ja ota palvelu käyttöön: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/valtuudet/