Suomi.fi-palveluväylä

Suomi.fi-palveluväylä tarjoaa vakioidun tavan tietojen siirtoon organisaatioiden välillä mahdollistaen turvallisten palvelukokonaisuuksien rakentamisen kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille.

Kansalaisille palveluväylän hyöty näkyy mm. siten, että Suomi.fi-verkkopalvelun käyttäjä voi katsoa Suomi.fihin kirjautumalla omat oikeat tietonsa eri viranomaisten rekistereistä ja järjestelmistä. Tiedot tuodaan näkyviin verkkopalveluun Palveluväylän kautta.

Ohjelmistotoimittajat voivat toteuttaa ohjelmistoihinsa ja järjestelmiinsä valmiuden Suomi.fi-palveluväylän integraatioihin ja kehittää näin tuotteitaan entistä paremmiksi.

Suomi.fi-palveluväylän osana tarjottava Liityntäkatalogi on ajantasainen hakemisto kansallisen palveluväylän liitynnöistä. Liityntäkatalogiin kuvataan sähköiset palvelut, joissa käsiteltävät tiedot ovat muiden tietojärjestelmien hyödynnettävissä. Sen tarkoituksena on auttaa palvelun tuottajia ja toteuttajia kehittämään tehokkaampia sähköisiä palveluita ja tukea tietojen uudelleenkäyttöä.

Lue lisää ja ota palvelu käyttöön: https://palveluhallinta.suomi.fi/fi/sivut/palveluvayla/esittely