Suomi.fi-kartat

Suomi.fi-kartat tarjoaa julkishallinnolle keskitetyn palvelun karttojen ja paikkatietojen hyödyntämiseen. Määritellyn karttakäyttöliittymän voi upottaa verkkosivuille tai sitä voi hyödyntää asiointipalvelun karttakomponenttina. Palveluun voi liittää myös omia ja paikkatietoinfrastruktuurin kautta saatavilla olevia paikkatietoja.

Palvelu tarjoaa kustannustehokkaan tavan hyödyntää karttoja ja paikkatietoa omien toimipisteiden tai tietoaineistojen visualisointiin. Palvelussa on aina käytettävissä ajantasaiset, laadukkaat kansalliset kartta-aineistot. Kartat-palvelun voi ottaa myös asiointipalvelun karttakomponentiksi. Kaikki paikkatietoinfrastruktuurin kautta saatavilla olevat paikkatietoaineistot on mahdollista liittää palveluun.

Palveluntarjoaja voi luoda Kartat-palvelussa karttakäyttöliittymän ja julkaista sen omilla verkkosivuillaan. Kartan koko, kartta-aineistot sekä käyttäjälle tarjottavat toiminnot ja työkalut ovat valittavissa ja muokattavissa tapauskohtaisesti. Esimerkiksi upotettavan kartan ulkoasua voi muokata.

Suomi.fi-karttojen toteutuksesta vastaa Maanmittauslaitos.

Lue lisää: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/hallinnon-karttapalvelu/