Palveluvarmenteet organisaatioille

Palveluvarmenteen hakeminen

Palveluvarmenteita haetaan Väestörekisterikeskuksen verkkoasioinnin kautta.

Hakeminen edellyttää rekisteröitymistä verkkoasioinnin käyttäjäksi. Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä perustaa edustamalleen organisaatiolle asiakastitilin, johon hän voi kutsua organisaationsa muita käyttäjiä tai teknisen yhteystahon. Rekisteröityminen edellyttää käyttäjän vahvaa tunnistautumista.

Hakija täyttää hakemuksen ja liittää hakemukseen varmennepyynnön (csr-tiedosto) tai vaihtoehtoisesti kutsuu teknisen yhteistyötahon tilille liittämään varmennepyynnön.

Palveluvarmenne myönnetään yksityisille toimijoille tai yhteisöille, jotka hallinnoivat domain-nimeään. Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluvarmenteet myönnetään THL - SOTE-organisaatiorekisterissä oleville organisaatioille.

Toimitusaika

Asiakas näkee asian käsittelyvaiheet verkkoasioinnissa omalta tililtään.

Palveluvarmenteen toimitusaika on enintään viisi (5) arkipäivää kun hakemus on täytetty oikein ja tarvittavat liitteet toimitettu VRK:lle. Palveluvarmenne toimitetaan hakijalle tai hänen ilmoittamalleen tekniselle yhteyshenkilölle sähköpostitse der- ja pem-tiedostomuodoissa.

Hakemus raukeaa, jos se on ollut vireillä yli 6 kuukautta ja sitä ei ole täytetty oikein tai tarvittavia liitteitä puuttuu.

Voimassaoloaika

Palveluvarmenteen voimassaoloaika voi olla enintään 2 vuotta.

Hinnat

Palveluvarmenteet ovat maksullisia.

Palvelinvarmenteen hinta on 300,00 €/vuosi (alv 0%). Hinta on vuosikohtainen ja laskutetaan varmenteen luonnin yhteydessä. Testi-palvelinvarmenteen hinta on puolet normaalihinnasta. Hintoihin lisätään toimitusmaksu 15 €.

Palveluvarmenteiden sulkeminen

Palveluvarmenne on suljettava jos on epäilys siitä, että varmenteen haltijan yksityinen avain on paljastunut. Varmenne on suljettava myös silloin kun se on tarpeeton tai sen käyttötarkoitus muuttuu. Suljettua varmennetta ei voi palauttaa käyttöön.

Sulkupyyntö tehdään verkkoasioinnissa. Varmenteen sulkemiseen tarvittava pakollinen tieto on varmenteen sarjanumero.

  1. Kirjaudu verkkoasiointiin.
  2. Etsi suljettavan varmenteen päätös etusivun "Myönnetyt luvat ja keskeneräiset asiat" -listasta.
  3. Klikkaa "Avaa päätös" -painikkeen viereistä nuolisymbolia ja valitse "Tee varmenteen sulkupyyntö".
  4. Syötä varmenteen sarjanumero, tarkista näkyviin tulevat tiedot ja lähetä sulkupyyntö.
  5. Saat sähköpostiisi tiedon kun varmenne on suljettu.

Varmenteen sulkeminen tapahtuu 24 tunnin kuluessa sulkupyynnön lähettämisestä.

Lisätietoja tarvittaessa: vptuotanto(a)vrk.fi