Digitaalisen turvallisuuden palvelut julkishallinnolle

Yhteiskunnan digitalisaatio etenee kovaa vauhtia. Väestörekisterikeskuksen Digiturvapalvelut tukevat koko julkista hallintoa turvallisten palvelujen ja toimintaympäristön kehittämisessä.

Digiturvapalvelut tekevät laajasti yhteistyötä koko julkisen hallinnon kanssa ja kokoaa siten parhaat käytännöt yhteiseen käyttöön. Toiminta on verkostoitunutta ja se kokoaa eri toimijat yhteen.

Digitaaliseen turvallisuuteen liittyvän tiedon ja osaamisen kokoaminen hyödyttää julkista hallintoa tehokkaasti. Väestörekisterikeskuksen Digiturvapalvelut kokoavat muun muassa verkoston avustuksella analysoitua digiturvan kokonaiskuvaa kaikkien saataville.

Väestörekisterikeskus vastaa VAHTIn operatiivisesta toiminnasta

Valtiovarainministeriön asettama VAHTI on julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisestä ja ohjauksesta vastaavien organisaatioiden yhteistyö-, valmistelu- ja koordinaatioelin. Väestörekisterikeskuksen tehtävänä on vastata VAHTIn operatiivisesta toiminnasta.

VAHTI kehittää julkisen hallinnon digiturvaan liittyviä ohjeita, tuottaa niitä tukevia linjauksia, koulutusmateriaaleja sekä ajankohtaiskatsauksia, järjestää aiheeseen liittyviä seminaareja sekä kokoaa julkisen hallinnon digiturvan kokonaiskuvaa. Osana tätä toimintaa kehitämme yhteistyössä Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa GovCERT-palveluita sekä vastaamme julkisen hallinnon tieto- ja kyberturvallisuuteen sekä toiminnan jatkuvuuteen liittyvien harjoitusten koordinoinnista.

Väestörekisterikeskus tuottaa digitaalisen turvallisuuden asiantuntijapalveluita koko valtionhallinnolle

Väestörekisterikeskus tarjoaa valtionhallinnon organisaatioille digiturvallisuuden asiantuntijapalveluita, joiden avulla he voivat toteuttaa organisaation turvallisuutta edistäviä toimeksiantoja. Palvelun avulla valtionhallinnon organisaatiot saavat käyttöönsä monipuoliset turvallisuuden eri osa-alueiden konsultoinnin ja -auditoinnin palvelut parantaakseen ja kehittääkseen tieto- tai kyberturvallisuutta, riskienhallintaa, toiminnan jatkuvuutta tai tietosuojaa.


Väestörekisterikeskuksen digiturvapalvelut:
[email protected]

Digitaalisen turvallisuuden asiantuntijapalvelut valtionhallinnolle
[email protected]


Yhteyshenkilöt:

Kimmo Rousku                                                                                                      
VAHTI-pääsihteeri, johtava erityisasiantuntija
[email protected]             puh. 0295 535 120

Juha Kirves                                                                                                             
Asiantuntija
[email protected]                   puh. 0295 535 151

Hanna Heikkinen                                                                                                   
Tietoturva-asiantuntija
[email protected]         puh. 0295 535 121