Sähköinen lääkemääräys myös mobiililaitteilla

19.11.2015 9.53
Tiedote

Vuoden 2016 puolivälissä lääkäreillä on mahdollisuus sähköisen lääkemääräyksen allekirjoitukseen tavanomaisten työasemien lisäksi mobiililaitteissa.

Väestörekisterikeskus (VRK) on kehittänyt Android-käyttöjärjestelmää käyttäville laitteille allekirjoitussovelluksen (Apps), jonka avulla lääkäri pystyy allekirjoittamaan sähköisiä lääkemääräyksiä web-reseptisovelluksissa, joita voidaan käyttää sekä tavallisissa tietokoneissa ja käytössä olevilla työasemilla että Android käyttöjärjestelmää käyttävissä laitteissa. iOS- ja Windows Phone -käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden käyttöä web-reseptisovelluksissa tutkitaan. Mobiilitoiminnallisuus on käytössä, jos järjestelmäntoimittaja on tehnyt sen vaatimat muutokset järjestelmiinsä. Kelan toteuttama "Kelain" web-sovellus tulee tukemaan VRK:n toteutusta.

Web-reseptisovellukset ja sähköisen allekirjoituksen käyttö Android käyttöjärjestelmällä varustetulla laitteella vaatii ilmaisen, Google Play -kaupassa tarjolla olevan, allekirjoitussovelluksen (VRK:n SCS-allekirjoitussovellus) asentamisen Android-laitteeseen. SCS-allekirjoitussovellus toimii kaikissa Android 3.0 ja sitä uudemmissa Android käyttöjärjestelmissä, jos se tukee ns. USB Host -moodia. SCS-allekirjoitussovelluksen lisäksi tarvitaan laitteeseen liitettävä kortinlukija. Web-reseptisovelluksen käyttö vaatii käyttöoikeuden sovellukseen sekä voimassa olevan terveydenhuolloin ammattikortin.

Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Pekka Laitinen, [email protected], puh. 0295 535 005
Johtaja Jukka Santala, [email protected], puh. 0295 535 007

Tietoja kehittäjille (englanniksi): https://developer.fineid.fi/scs/